„Pentru populațiile care trăiesc aproape de pământ visele sunt o metodă de a comunica cu pământul și cu tot ce e viu pe suprafața pământului. Totul este viu și va vorbi prin tine – dacă vei fi atent. Visele nu au legătură doar cu ce se petrece noaptea, ci și cu a fi acordat, tot timpul, la pământul care e viu și vorbește.
Aborigenii australieni cred că ne visăm drumul în această lume, precum și calea de ieșire din ea, iar visul reprezintă o activitate foarte ancorată în social, un loc de întâlnire cu ghizi spirituali și vindecători sacri, ce pot apărea ca animale totem, dar și în multe alte forme. Ei consideră că visul poate fi activ: poți decide unde vei merge și mergi acolo în mod conștient. Poți călători în timp și în spațiu sau în alte dimensiuni, poți întâlni alți visători.
Există Visarea sau Timpul Visării, tărâmul zeilor și al ființelor ancestrale și există visele de zi cu zi. Cele două se întrepătrund, dar nu sunt unul și același lucru. Timpul Visului este timpul creației și poveștile din Timpul Visării ne istorisesc adesea despre originea lucrurilor. Timpul Visului nu este ceva de demult; în Timpul Visului timpul este întotdeauna ACUM. Timpul Visului e leagănul vieții, originea a tot ce este manifestat în lume, pulsul interior al pământului. Intrând în Timpul Visului, s-ar putea să ajungem în supa cuantică a posibilităților din care se vor desprinde evenimentele lumii tridimensionale.
Visele noastre ne pot conduce spre Timpul Visului și spre moduri de a vedea și de a înțelege, comune tuturor strămoșilor noștri. Astfel visele ne pot deschide calea spre o recuperare a sufletului la nivel cultural și spre vindecarea relațiilor dintre om și natură. “ Istoria secretă a visului, Robert Moss, ed. Nemira
Ultimele comentarii